Anouknietmeerinperu.nl
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
19 Oktober 2009 | Bolivia, La Paz
In Araquipa bleek dat het klooster pas om 9 uur open ging, en aangezien ik mijn bus moest halen om 11 uur en ik dus om 10 uur weg moest van mijn Hostal bedacht ik dat dit een beetje te weinig tijd was om het klooster recht aan te doen. Dus ben ik in mijn eentje nog even door de stad gaan lopen zodat ik toch nog een beetje het gevoel had dat ik Araquipa bezocht had. Lekker ontspannen in het zonnetje door de straatjes gelopen en toch nog even een kerkje bezocht, wat inkopen gedaan voor de busreis en weer terug naar het hostel. ´s middags 6 uur in de bus gezeten en we kwamen aan in Puno toen het al donker werd. Ondertussen met nog wat andere backpackers gepraat, die ons vertelde dat Lake titicaca vanaf de Boliviaanse kant ook prachtig was. Aangezien we nog geen echt goede verhalen hadden gehoord over de floating islands (ja is iets wat je hoort te doen maar wat heel erg touristisch is) besloten we om lake titicaca over te slaan vanuit peru en de volgende dag ´s ochtends gelijk de bus te pakken naar Copacabana. En voordat iedereen denkt: copacabana, dat is toch van dat liedje? Er is nog een copacabana in Rio de Janero. Deze copacabana is gewoon een klein vreselijk dorpje. Hier hebben we ´s middags eens lekker rustig aan gedaan en eerste eens wat gelunched. Martin vond hier in zijn sla 8 bladluizen, dus uiteindelijk smaakte het eten niet echt lekker. Om onszelf te trakteren zijn we ´s avonds bij een duur restaurant uit eten gegaan (ik betaalde aan het eind van de avond wel 5 hele euros!) De specialiteit van deze streek is forel (uit het meer), dus vond ik dat ik dat ook eens een keer moest proberen. En zo heb ik voor het eerst in mijn leven in een restaurant vis besteld. Het erge was nog dat dit gelijk ook het lekkerste eten was dat ik tot nu toe op mijn reis op heb... Ja geloof het of niet, Anouk is nu toch ook echt aan de vis... :D
De volgende dag vertrokken naar Isla del Sol (eiland in het meer). Dit was prachtig! we hadden een hostel boven op de berg uitgezocht zodat we aan twee kanten prachtig uitzicht over het meer hadden. We wilde hier 2 nachten blijven (we waren de enige mensen in het hostel) en hebben heerlijk genoten van een ontspannen ontbijtje in de zon. Heerlijk. Hier heb ik eens even echt vakantie gehouden en ben de hele dag boven op de berg met prachtig uitzicht een boek gaan lezen. Lex en Martin wilde graag naar het strandje maar ik had geen zin om weer te gaan wandelen en was toe aan een dag helemaal niets doen! Nou het heeft gewerkt, ik was gelijk helemaal ontspannen!
Op de terugweg kreeg onze boot nog wel even motor pech (ik was vergeten Wim mee te nemen, dus zo kreeg hij nog even tijd om naar ons toe te zwemmen ;)) Maar we waren gelukkig nog op tijd voor de aansluiting met de bus naar La Paz.
Hier zijn we gister aangekomen in een gekkenhuis van een hostel. De mensen die hier komen zijn wel heel erg alternatief en we hebben besloten om morgen te vertrekken naar een ander Hostel (loki, staat bekend onder jongeren). Morgen gaan we ook een vlucht boeken naar een dorpje in het noorden waarvandaan we de jungle gaan bezoeken. Helaas gaan we dan wel afscheid nemen van Martin, die een ander reisschema aanhoud :(
Dikke kus!
PS. Ik vind het echt nog steeds super om al die berichtjes te krijgen van jullie! Echt top!
19 Oktober 2009 - 18:58
Jolijn:
Heey Noukie, Leuk te lezen dat je het goed naar je zin hebt. Fijn dat je ook leuke reismaatje(s) hebt! Heel veel plezier op je verdere reis :D -
20 Oktober 2009 - 08:14
Jelle:
Ben benieuwd hoeveel verschillende vlaggetjes je straks hebt. Liefs.